Onze missie & droom

Het is onze missie om op een plezierige manier bij te dragen aan de persoonlijke groei van onze leerlingen. Wij geloven in de kracht van positieve en professionele begeleiding aan leerlingen in het basisonderwijs. Onze droom is dat de positieve, plezierige, persoonlijke en professionele Basisclub en Dutchclub begeleiding bereikbaar wordt voor alle kinderen in Amsterdam.


Wat wij doen

Bij de de Basisclub en Dutchclub bieden we leerlingen in het basisonderwijs positieve en professionele begeleiding. Voor elke leerling is persoonlijke aandacht en wordt maatwerk geleverd. We vinden het belangrijk dat leerlingen, ouders en scholen een plezierige ervaring hebben.Naarmate een leerachterstand toeneemt, neemt vrijwel altijd het leerplezier af. Door op tijd te starten met positieve en persoonlijke begeleiding, kan een achterstand verkleind of helemaal ingelopen worden.
We staan voor plezier, persoonlijk, professionaliteit en positief!

Spelenderwijs leren zorgt ervoor dat leren leuk wordt en onbewust gaat. Onze aanpak is motiverend en activerend met ruimte voor plezier. Er wordt gewerkt met uitdagende en afwisselende werkvormen aansluitend bij de interesses van de leerling . Tijdens een groepsmiddag is er wat lekkers in de gezellige pauze samen.

Er is aandacht voor het opstellen van (persoonlijke) leerplannen en evaluaties. We gebruiken aansprekende en remediërende materialen die aansluiten bij de leerdoelen en methodes op school. We stemmen af met alle betrokkenen (school, ouders en leerling), reageren snel en zijn goed bereikbaar.  

Binnen de kleinschaligheid van de Basisclub zorgen we voor een  veilige (leer)omgeving met een gezellige sfeer. Een betrokken team met vertrouwde gezichten staat altijd voor de leerlingen klaar. Om maatwerk te  kunnen leveren vinden we korte lijnen en afstemming met ouders en scholen belangrijk. 

Onze benadering van leerlingen is positief waarbij we complimenten geven over hun goede inzet en handige aanpak. We geven opbouwende feedback met veel krullen. Het doel is de kinderen succeservaringen te laten opdoen zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen. We doen ons best om een lach op ieders gezicht te toveren met behulp van persoonlijke aandacht, krachtkaartjes en zo nu en dan een grap. 

Oprichting Basisclub en Dutchclub

In 2014 hebben we samen met veel enthousiasme de Basisclub gestart vanuit het doel om kinderen een stapje verder te helpen met plezier en vol zelfvertrouwen. We zijn begonnen met kleine groepjes leerlingen. We hebben elkaar gevonden in onze creatieve, positieve en flexibele denkwijze. Langzaamaan is de Basisclub uitgebreid met de Dutchclub en bieden we inmiddels ook steeds meer ondersteuning op locatie. Samen denken we in oplossingen en mogelijkheden en vinden we het leuk om creatief mee te denken en in te spelen op vragen vanuit kinderen, ouders en scholen. We zijn al lang niet meer met zijn tweetjes, maar hebben een mooi team waar we beiden trots op zijn.
Christine
Christine van de Poll
christine@basisclub.nl
 
Jessie over Christine: Het is altijd gezellig om met Christine samen te werken. Door haar ‘aanpak-mentaliteit' krijgt ze snel veel voor elkaar. Ze is  betrokken, creatief en sociaal. Dat is ook voor de leerlingen en onze collega's erg prettig. Ze benadert hen met humor en vrolijkheid en dat werkt ontzettend goed. Ook daagt ze kinderen uit door vragen te stellen die anderen niet zo snel zouden vragen. 
 
Kernwoorden: direct, sociaal, ontwapenend, nieuwsgierig 
Achtergrond: drs. psychologe, master SEN, Beter bij de les trainer 
Jessie
Jessie Mooij
jessie@basisclub.nl
 
Christine over Jessie: Jessie en ik vullen elkaar goed aan. Jessie is energiek en kan in onze samenwerking de rust bewaren door prioriteiten te stellen,  structuur aan te brengen en door te pakken wanneer ik een lange to-do lijst in mijn hoofd heb die ik (soms te) snel wil afwerken. Ze is flexibel en kan in korte tijd veel doen. 
 
Kernwoorden: inspirerend, enthousiast, betrokken, daadkrachtig
Achtergrond: orthopedagoog msc (geregistreerd bij NVO), Cogmed coach, Beter bij de les coach, ACT4kids therapeu

Ons team

We zijn ontzettend blij met ons Basisclub en Dutchclub team. Iedereen die bij ons werkt heeft hetzelfde doel en dat is het beste uit een kind naar boven halen door een positieve en persoonlijke aanpak. De achtergronden van onze collega’s verschillen, maar iedereen die bij ons werkt heeft een passie voor kinderen. We zorgen dat de kwaliteiten van onze collega’s aansluiten bij de behoeften van onze leerlingen. Er wordt geïnvesteerd in de inwerkperiode waarbij nieuwe teamleden voldoende en ondersteuning krijgen om bekend te worden met de werkwijze en materialen van de Basisclub en Dutchclub. Er wordt veel tijd genomen voor de voorbereiding van de begeleidingsmomenten. Ook organiseren we maandelijks een intervisie moment waar ruimte is om leerlingen te bespreken en deskundigheidsbevordering op de agenda staat. Vanzelfsprekend hebben alle collega’s een VOG.

Strijd jij ook mee voor
kansengelijkheid?

Om de Basisclub en Dutchclub voor alle Amsterdamse basisschoolleerlingen beschikbaar te laten zijn en de kansengelijkheid binnen het basisonderwijs te vergroten, zijn wij op zoek naar mogelijkheden en samenwerkingen. Wilt u ook een bijdrage leveren aan kansengelijkheid in Amsterdam? Of wilt u met ons brainstormen over (structurele) mogelijkheden? Plan dan een kennismaking of ondersteun een leerling met een bijdrage naar keuze.
nl_NL