Kansengelijkheid in het onderwijs

De laatste tijd is er weer veel aandacht over de groeiende ongelijkheid binnen het onderwijs. Precies de onderwerpen waar wij als Basisclub en Dutchclub ons hard voor maken.

Bij de Basisclub en Dutchclub bieden we persoonlijke begeleiding aan leerlingen in het basisonderwijs. Deze begeleiding is waardevol voor veel leerlingen. Ze doen succeservaringen op, zodat ook het zelfvertrouwen groeit. Jammer genoeg kan niet iedereen deze ondersteuning betalen, waardoor de verschillen tussen arm en rijk alleen maar groter worden en de kansenongelijkheid toeneemt.

Dat kan anders...

Onze droom is om de persoonlijke begeleiding die wij bieden, voor alle basisschoolleerlingen in Amsterdam beschikbaar te maken.

De afgelopen jaren hebben we al een paar keer de sociale basis subsidie van stadsdeel Zuid gekregen, een “Tel mee met taal”-project kunnen aanbieden en een gift van een stichting binnen gehaald om de kinderen te kunnen ondersteunen die het zelf niet kunnen bekostigen. Ook werken we nauw samen met scholen in de buurt die, onder andere, NPO gelden inzetten om Basisclub en Dutchclub begeleiding te organiseren voor hun leerlingen op school.

Strijd jij ook mee voor
kansengelijkheid?

Om de Basisclub en Dutchclub voor alle Amsterdamse basisschoolleerlingen beschikbaar te laten zijn en de kansengelijkheid binnen het basisonderwijs te vergroten, zijn wij op zoek naar mogelijkheden en samenwerkingen. Wilt u ook een bijdrage leveren aan kansengelijkheid in Amsterdam? Of wilt u met ons brainstormen over (structurele) mogelijkheden? Plan dan een kennismaking of ondersteun een leerling met een bijdrage naar keuze.
nl_NL