22-26 augustus 2022  vindt de Hollandse Zomerweek van 2022 plaats, helaas zijn alle plekjes al vergeven, dus inschrijven is niet meer mogelijk. Tijdens deze week wordt er op speelse wijze aandacht besteed aan het beter leren beheersen van de Nederlandse taal en er wordt kennis gemaakt met de Nederlandse cultuur en typische gewoonten.

Voor wie?

De week is bedoeld voor kinderen (6-12 jaar) voor wie Nederlands de tweede taal is, voor kinderen met een internationale achtergrond die in Nederland wonen en Nederlands spreken en voor Nederlandse kinderen woonachtig in het buitenland. 

Waarom meedoen?

De week is kleinschalig en persoonlijk (de groep bestaat maximaal uit 16 kinderen met 4 begeleiders). Dit zorgt voor een vertrouwde en veilige omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn en waar ruimte is voor gezelligheid. Voor alle deelnemers geldt dat er aandacht wordt besteed aan het zelfvertrouwen om Nederlands te spreken en het uitbreiden van de woordenschat. De kinderen worden tijdens de educatieve ochtenden ingedeeld per leeftijd en/of taalvaardigheid.

Ervaringen

Locatie

Tijdens de Hollandse Zomerweek is de Basisclub in Amsterdam Zuid (Olympiakade 8) onze uitvalsbasis. Hier vinden de educatieve ochtenden plaats en eindigt de dag met de ‘ik hou van Holland Quiz’.

Tijden

22-26 augustus 2022 begint elke dag om 09.30 en om 14.30 uur worden de kinderen weer opgehaald op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag hebben we een uitstapje en duurt de dag tot 17.00 uur

Dagprogramma

Na spelenderwijs Nederlands te leren tijdens de educatieve ochtenden, lunchen we gezellig met elkaar. S’middags organiseren we een leuke, creatieve of sportieve activiteit rondom de Basisclub en op woensdag staat een uitstapje op de planning. Hierdoor blijven de dagen afwisselend en leuk!

Zomerweek gallerij

nl_NL