Club op school

Een programma op maat & meer kansen in het leren

De Basisclub biedt scholen een helpende hand bij de ondersteuning van basisschoolleerlingen waarvan verwacht wordt dat ze met extra aandacht meer uit zichzelf kunnen halen. Door persoonlijke en professionele aandacht krijgen kinderen meer grip op vakken die lastig voor hen zijn en/of de leerlingen worden uitgedaagd om hun taakaanpak te verbeteren waardoor ze een hoger niveau aan kunnen. Naast de focus op de inhoud van de vakken wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het verbeteren van de werkhouding van de leerlingen.

Onder schooltijd

Tijdens schooltijd worden individuele ondersteuningsmomenten of remedial teaching in groepsverband georganiseerd op school. Het voordeel van werken met kleine groepjes (2-3 leerlingen), is dat de leerlingen de extra aandacht krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast kunnen ze oefenen in het zelfstandig (door)werken en toepassen van de geleerde aanpak. Het is prettig voor leerlingen om te ervaren dat ze niet de enigen zijn die extra oefening nodig hebben. 

Na schooltijd

Naast de begeleiding onder schooltijd kunnen er ook middagen na schooltijd georganiseerd worden. Basisclubmiddagen waarbij leerlingen aan hun persoonlijke leerdoelen werken of een huiswerkclub waarbij de leerlingen persoonlijke ondersteuning krijgen bij het maken van hun huiswerk. Ook is het mogelijk om groepsdoelen te formuleren en met een groepje van maximaal 8 leerlingen aan de slag te gaan aan dezelfde doelen. In de praktijk merken we dat die meestal gericht zijn op studievaardigheden of begrijpend lezen, maar we hebben ook al eens een Rekenclub georganiseerd.

Naast de Basisclub is er ook de Dutchclub waarbij de focus ligt op het verbeteren van de Nederlandse taalvaardigheid. Met name het zelfvertrouwen vergroten bij het Nederlands spreken, het correct uitspreken van de woorden en het uitbreiden van de woordenschat staat hierbij centraal. Ook voor NT2 leerlingen kan de Dutchclub ondersteuning verzorgen. Het is mogelijk onder schooltijd gebruik te maken van de persoonlijke en positieve begeleiding van de Dutchclub of om naschools de Dutchclub op locatie (school) aan te bieden. Ook kunnen leerlingen doorverwezen worden naar de Basisclub en daar naschools naar toe gaan.

Hier staat een overzicht van uiteenlopende hulpvragen waarbij de Basisclub of Dutchclub kan ondersteunen.

Ervaringen

Benieuwd naar wat we voor jouw school kunnen betekenen?

Neem contact met ons op via info@basisclub.nl voor meer informatie over Basisclub en Dutchclub op school.

nl_NL