Leren door te doen en te spelen
De Dutchclub organiseert bijeenkomsten speciaal voor basisschoolleerlingen met een internationale achtergrond die willen oefenen met de Nederlandse taal. Ons motto is leren door te doen en te spelen. Spelenderwijs leren maakt de taal levendig en vergroot het zelfvertrouwen in het Nederlands spreken. Elke leerling kan zichzelf zijn binnen de kleinschalige, veilige en gezellige omgeving van de Dutchclub. Er wordt altijd gewerkt met een thema dat aansluit bij de belevingswereld van de leerlingen waarover ze nieuwe woorden leren, leuke activiteiten en spelletjes mee doen. Bij de Dutchclub kun je individueel oefenen tijdens individuele Dutchclub sessies, maar er kan ook geoefend worden in groepjes tijdens de Duthclubmiddagen of de speciale kleuterbijeenkomsten op zaterdagochtend. Daarnaast organiseren we in de zomer de Hollandse zomerweken.

Meer grip op de Nederlandse taal krijgen en een leuke leerzame middag hebben.

Samen oefenen met een persoonlijke begeleider, met het lezen en spreken in het Nederlands.

Thematische lessen waarbij de kleuters samen spelenderwijs nieuwe woorden leren en meer vertrouwen krijgen in het Nederlands spreken.

Een vakantieweek om op speelse wijze de Nederlandse woordenschat uit te breiden en het zelfvertrouwen in het Nederlands spreken te vergroten. Schrijf je nu in voor 22-26 augustus 2022!

Dutchclub middag

Op woensdagmiddag komen we bijeen bij de Dutchclub met twee doelen: meer grip krijgen op de Nederlandse taal en gezamenlijk een leuke leerzame middag hebben. Een goede manier om Nederlands te oefenen is de leerling mogelijkheden geven om met Nederlandse begeleiders te spreken. Kinderen die nog niet vloeiend Nederlands spreken zijn welkom bij de Dutchclub. Iedereen komt om te leren. Bovendien ontmoeten ze andere leerlingen die ook gemotiveerd zijn om Nederlands te leren en maken ze nieuwe vrienden. De focus ligt op het spelenderwijs leren van nieuwe Nederlandse woorden en meer zelfvertrouwen krijgen in het Nederlands spreken. Er is natuurlijk ook aandacht voor zinsopbouw en de uitspraak.

Ervaringen

Dutchclub foto gallerij

Individuele Dutchclub sessies

Individuele Dutchclub lessen duren 45 minuten waarbij een leerling intensief samenwerkt met een persoonlijke begeleider. Deze lessen zijn zeer geschikt voor leerlingen die willen oefenen met het hardop lezen in het Nederlands en de Nederlandse klanken willen oefenen. Ook werkt het in de praktijk prettig voor leerlingen die (nog) heel verlegen zijn om Nederlands spreken. Doorstromen naar de Dutchclub groep kan altijd!

Woensdagmiddag Kleuter Dutchclub

Speciaal voor kinderen uit groep 1 and 2 (4,5,6 jaar) organiseren we de Kleuter Dutchclub op woensdagmiddag van 13.00-13.45 uur in de Tweede Daltonschool. Kinderen van alle scholen zijn welkom!
Tijdens de bijeenkomsten leren de kinderen nieuwe woorden over het ‘thema van de week’ door allerlei activiteiten te doen. Deze activiteiten sluiten aan bij de belevingswereld van kleuters. Creatieve activiteiten worden bijvoorbeeld afgewisseld met het spelen van spelletjes en het voorlezen van boekjes. Door spelenderwijs te leren blijft het leren leuk en krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen in het Nederlands spreken. De kleinschaligheid van de Dutchclub zorgt ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt en optimaal kan oefenen. Tijdens de Dutchclub bijeenkomsten ontmoeten kinderen met vergelijkbare achtergrond elkaar. Waar ze in de klas op school een uitzondering zijn, doordat Nederlands hun tweede taal is, spreekt iedereen bij de Dutchclub thuis een andere taal.

28 augustus – 1 september vindt de Zomer Dutchclub week van 2023 plaats. De week is bedoeld voor kinderen voor wie Nederlands de tweede (of derde) taal is. Tijdens de lessen gaan de kinderen spelenderwijs aan de slag met de Nederlandse taal, leren ze nieuwe woorden en krijgen ze meer zelfvertrouwen om Nederlands te spreken. Op woensdag staat er een leuk uitje op het programma. De ochtend is speciaal voor kleuters, in de middag zijn de oudere kinderen heel welkom. Schrijf je nu in door te mailen naar info@basisclub.nl !

Meer info nodig?

Neem contact met ons op via info@basisclub.nl voor meer informatie over Dutchclub.

nl_NL